Jouw kraamtijd en mavita

Kraamverzorgsters

We werken samen met een aantal verschillende, professionele kraamzorgorganisaties

Medische controle

Wij zullen de medische controle tijdens je kraamtijd uitvoeren en zijn telefonisch 24/7 bereikbaar voor vragen.

Nacontrole na 6 weken

Om de hele periode mooi af te sluiten zien we jullie graag nog eens terug op de nacontrole, om te kijken of alles medisch gezien goed gaat en hoe het moederschap bevalt natuurlijk

Praktisch advies

We geven jullie veel praktische tips over het herstel na een bevalling en en ook omtrent de voedingen; vooral als je borstvoeding gaat geven kan dat soms erg fijn zijn!

Background Image
Jouw kraambed

De kraamtijd is officieel de periode vanaf de bevalling tot 6 weken daarna. We komen de eerste week vanaf de dag dat je bevallen bent om de dag op controle. We controleren of medisch gezien alles goed gaat met de jullie en met de baby. We zullen advies geven ten aanzien van de borstvoeding. Tegenwoordig word de hielprik (PKU) tegelijkertijd met de gehoorscreening door Centrum Jeugd & Gezin thuis uitgevoerd. Dit is een landelijk screeningsonderzoek vanuit de overheid om de baby te controleren op een groot aantal zeldzame erfelijke afwijkingen.

Kijk hier voor meer informatie over de hielprik.

De kraamverzorgster

De kraamverzorgster helpt je de eerste week na de bevalling met het zorgen voor je kindje, verricht verschillende controles, helpt met het geven van borstvoeding en doet wanneer er tijd over is huishoudelijke zorg. Je bent vrij om zelf te kiezen welk kraamzorgbureau bij je past.

Na de kraamweek

Na de kraamweek, gaat de zorg voor de baby over naar het consultatiebureau. Zij zullen de groei en de voedingszaken van ons overnemen. Wij dragen de verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid tot 6 weken na de bevalling en je mag ons ten alle tijden bellen met je vragen. Na 6 weken zien we jullie graag nog 1 keer terug voor de nacontrole om te kijken hoe het dan met jullie gaat. Hier bespreken we dan ook je eventuele wensen met betrekking anticonceptie.