Jouw kraamtijd en mavita

Mavita kraamverzorgsters

We werken samen een groepje kraamverzorgsters die voor onze praktijk beschikbaar zijn. Professionele zusters, die net dat extraatje doen om jullie kraamweek net dat extras te geven!

Medische controle

Wij zullen de medische controle tijdens je kraamtijd uitvoeren, en ook zullen we de hielprik bij de baby verrichten in de eerste week na de geboorte

Nacontrole na 6 weken

Om de hele periode mooi af te sluiten zien we jullie graag nog eens terug op de nacontrole, om te kijken of alles medisch gezien goed gaat en hoe het moederschap bevalt natuurlijk

Praktisch advies

We geven jullie veel praktische tips over het herstel na een bevalling en en ook omtrent de voedingen; vooral als je borstvoeding gaat geven kan dat soms erg fijn zijn!

Background Image

Jouw kraamtijd

De kraamtijd is officieel de periode vanaf de bevalling tot 6 weken daarna. We komen de eerste week vanaf de dag dat je bevallen bent om de dag op controle. We controleren of medisch gezien alles goed gaat met de jullie en met de baby. We zullen advies geven ten aanzien van de borstvoeding. Tegenwoordig word de hielprik (PKU) tegelijkertijd met de gehoorscreening door Centrum Jeugd & GEZIN thuis uitgevoerd. Dit is een landelijk screeningsonderzoek vanuit de overheid om de baby te controleren op een groot aantal zeldzame erfelijke afwijkingen.

Kijk hier voor meer informatie over de hielprik.

De kraamverzorgster

De kraamverzorgster helpt je de eerste week na de bevalling met het zorgen voor je kindje, ze bereidt je voor op het ouderschap, helpt met het geven van borstvoeding en doet huishoudelijke zorg. Je bent vrij om zelf te kiezen welk kraamzorgbureau bij je past. Uniek is dat wij samenwerken met een eigen groep kraamverzorgsters. Professionele dames die een stuk verder gaan in hun zorg, zoals bijvoorbeeld een warme maaltijd koken of de andere kinderen naar school brengen.

Na de kraamweek

Na de kraamweek, gaat de zorg voor de baby over naar het consultatiebureau. Zij zullen de groei en de voedingszaken van ons overnemen. Wij zijn verantwoordelijk tot 6 weken na de bevalling en je mag ons ten alle tijden bellen met je vragen. Na 6 weken zien we jullie graag nog 1 keer terug voor de nacontrole om te kijken hoe het dan met jullie gaat. Hier bespreken we dan ook je eventuele wensen met betrekking tot anticonceptie.

Meld je aan en we helpen je graag op weg door je zwangerschap